A. Τσίπρας για Σκέρτσο: Και ένα ευρώ να είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις έχουμε υποχρέωση να το διεκδικήσουμε

Τη φράση του Μανόλη Γλέζου «και ένα ευρώ να είναι, έχουμε υποχρέωση να το διεκδικήσουμε» επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ακη Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ουσιαστικά στέλνοντας μήνυμα παραίτησης των διεκδικήσεων, δήλωση που έχει προκάλεσε αντιδράσεις από κόμματα και οργανώσεις αναμέσα τους το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα».

Δείτε:

«Βόμβα» Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Το θέμα αφορά το παρελθόν και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω» (Βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη σημείωσε «και βλέπουμε σήμερα να έρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Σκέρτσος και να βγαίνει και να λέει ότι μια πάγια εθνική διεκδίκηση, γιατί δεν είναι μόνο οι διεκδικήσεις μας απέναντι στην Τουρκία, η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από την περίοδο της γερμανικής κατοχής και του κατοχικού δανείου, δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας».

Επισημαίνοντας πως «ενώ 4 χρόνια πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει όλα τα κόμματα μαζί στη Βουλή και υπογράψαμε από κοινού ότι θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις. Και ένα ευρώ να ήταν, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος. Και ένα ευρώ να είναι, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το διεκδικήσουμε».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Να λοιπόν οι μεγάλοι εθνικόφρονες στα εύκολα, που γίνονται αμνοί και όρνιθες στα δύσκολα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί